Tarık Ramazan davasında yeni iddia: Belge dosyadan 'kayboldu'

Fransa'da tecavüz suçlaması ile tutuklanan İslam ilahiyatı profesörü Tarık Ramazan'la ilgili olarak bugün yapılan açıklamada soruşturmada önemli bir belgenin Fransız makamlarına verildikten sonra 'kaybedildiği' belirtilerek suçlamaların bir 'komplo' olabileceği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tecavüz suçlamasıyla gözaltına alınan İsviçreli akademisyen Prof. Tarık Ramazan hakkında yürütülen soruşturmada önemli bir belgenin dosyaya konduktan sonra kaybolduğu iddia edildi.

Türkiye merkezli Uluslararası Hukukçular Birliği (UHUB) tarafından yapılan açıklamada, Fransız makamlarınca yürütülen soruşturma kapsamında ifade vermek üzere gittiği Paris polis merkezinde gözaltına alınan Ramazan'ın 2 Şubat'ta tutuklanarak cezaevine konuldu hatırlatılarak, "herhangi bir geçerli hukuki sebebe dayanılmaksızın tutuklanması ve bulunduğu cezaevinin yüksek güvenlikli kısmında tek kişilik tecrit hücresine konulması Avrupa ve dünya Müslüman kamuoyunda endişeyle karşılanmıştır" denildi.

Açıklamada İslam ilahiyatı uzmanı Ramazan’ın gözaltında tutulduğu 48 saat boyunca avukatlarının dosyaya erişimine izin verilmediği belirtilerek, suçlamayı yönelten, “Christelle” takma adlı kişinin, 9 Ekim 2009 tarihinde “öğleden sonra” Fransa’nın Lyon şehrinde bir otelde Prof. Ramazan’la buluştuğu sırada tecavüze uğradığını belirttiği ancak avukatlarının olayın gerçekleştiği iddia edilen günde Prof. Ramazan’ın, akşam saat 20.30’da Lyon’da vereceği konferansa katılmak üzere, Londra’dan bindiği uçağın Lyon Saint Exupery Havalimanı'na akşam saat 18.35’ten önce varmadığını kanıtlayan uçak rezervasyonu bilgisini soruşturma dosyasına sunduğu belirtildi. UHUB açıklamasında, "bu önemli delili 6 Aralık 2017 tarihinde ilgili makamlara sunmuş olmalarına ve delilin ilgili makamlarca teslim alındığı teyid edilmiş olmasına rağmen, polis daha sonra şüpheli bir şekilde bu belgenin 'kayıp' olduğunu ve dosyada yer almadığını iddia etmiştir" denildi. Bu belgenin iddianameyi oluşturmakla yükümlü savcılık ve tutukluluğunun devamına karar veren hakim tarafından dikkate alınmadığı belirtildi.

Fransa'da ilahiyat profesörüne tecavüz davasıFransa'da ilahiyat profesörüne tecavüz davası

KOMPLO İDDİASI

Açıklamada ayrıca, "lehine olan delillerin gizemli şekilde soruşturma dosyasından yok olması, soruşturmayla yetkili savcılık, şikayetin yapıldığı Rouen Savcılığı olmasına rağmen dosyanın anlaşılamayan bir sebeple 'İslami terörizm' dosyalarıyla adını duyurmuş olan Paris Savcısı François Molin’in sorumluluğuna verilmiş olduğu gerçeğiyle birlikte düşünüldüğünde daha da endişe verici bir hal almaktadır" denildi. UHUB açıklamasında ayrıca, 'Christelle' takma adlı kişi ile Michel Debacq isimli, halen Fransız Yargıtayı'nda Başsavcılık makamında bulunan bir hukukçunun 2009 yılında, Caroline Fourest ve Antoine Sfeir isimli iki yazar aracılığı ile Ramazan’a karşı dava açmak amacıyla bir görüşme gerçekleştirildiğinin ortaya çıktığı iddia edildi. Fourest ve Sfeir'in Fransız kamuoyunda "Anti-müslüman tutumları ve Ramazan’a şahsi husumetleri ile bilindiği" söylenen açıklamada, Ramazan’ın tutukluluğuna son verilmesi ve adil yargılanma hakkının garanti altına alınması istendi. (HABER MERKEZİ)