Belçika yargıtayı, PKK kararını iptal etti

Belçika'da, "PKK eylemlerinin terörle mücadele kanunlarından yargılanamayacağı"na dair mahkeme kararı iptal edildi. Geri gönderilen dosya, farklı yargıçlar tarafından görüşülecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Belçika yargıtayı, aralarında Kongra-Gel yöneticileri Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar'ın da bulunduğu 36 kişi ve kurumun, terörle mücadele kanunları çerçevesinde yargılanamayacağı yönündeki mahkeme kararını iptal etti.

Güven Özalp'in haberine göre, Kongra-Gel yöneticileri Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar'ın da bulunduğu 36 kişi ve kurumun PKK ile bağlantılı olduğu iddia edildi. Mahkeme, 2016 yılının Kasım ayında, "Türkiye’deki durumun silahlı bir mücadele kapsamına girdiği, bu nedenle de terör yasaları kapsamında yargılama yapılamayacağı" yönünde karar verdi.

Belçika Federal Savcılığı ve davaya müdahil taraf olarak katılan Türkiye temyiz başvurusunda bulundu. Belçika yargıtayı, dosyanın iddianame odasına geri gönderilmesine karar verdi. Dosya bu kez, farklı yargıçlar tarafından ele alınacak. Gerekçeli kararını önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor.

HABERİN TAMAMI

Belçika 'PKK terörist değil' dediBelçika 'PKK terörist değil' dedi