Selim Esen'in katili Stephen King'den etkilenmiş

Bruce McArtuhur, işlediği 5 cinayetle Kanada'da gündem oldu. McArtuhur cinayetlerde Stephen King'dan etkilenmiş.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanada’nın Toronto kentinde işlediği 5 cinayetle ülke kamuoyunda gündem olan Bruce McArtuhur adlı seri katilin cinayetleri arasında bir Türk vatandaşının da bulunduğu ortaya çıktı. McArtuhur’un işlediği cinayetlerde, polisiye kitapların yazarı Stephen King’in The Lawnmower Man kitabından esinlendiği ortaya çıktı.

Milliyet'in haberine göre, 66 yaşındaki bahçıvanın öldürdüğü erkekler arasında 43 yaşındaki Selim Esen’in de bulunduğu açıklandı. Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji bölümü mezunu olan Esen’in 15 Nisan 2017’den bu yana kayıp olarak arandığı belirtildi. 18 Ocak’ta gözaltına alınan McArthur’un eşcinsel erkekleri hedef aldığı ifade edildi. Cesetleri çalıştığı bahçeye gömdüğü tespit edilen McArthur’un çok daha fazla kişiyi öldürmüş olabileceğinden şüpheleniyor.

İngiliz Daily Mail gazetesi, McArthur’un çalıştığı 30 bahçenin polis tarafından arandığını ve daha fazla kurban olup olmadığı konusunda soruşturma yürütüldüğünü duyurdu.

McArthur’un cinayetlerinde esinlendiği The Lawnmower Man isimli kitapta Doktor Angelo çeşitli ilaçlar ve sanal gerçeklik kullanarak hayvanlar üzerinde bilumum deneyler yapmaktadır. Beynin çeşitli kullanılmayan bölgelerini kullanılır hale getirmeye dayalı bu deneylerin arkasında tabii ki ordu vardır, bir süre sonra da çok para harcandığı gerekçesi ile proje durdurulmak istenir.