Rusya, düşürülen uçağı için Türkiye'den yardım istedi

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'nin İdlib kentinde düşürülen savaş uçağının tüm parçalarının araziden toplanması için Türkiye'den yardım istediğini açıkladı. Bakanlık, kendileri için uçağın motorunu bulmanın önemli olduğunu belirterek, "Motordaki hasar incelenerek nasıl bir füze kullanıldığını tespit etmeyi amaçlıyoruz” bilgisini verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Savunma Bakanlığı, 3 Şubat'ta İdlib'de omuzdan atılan füzeyle düşürülen savaş uçağıyla ilgili olarak Türkiye'den resmen yardım talebinde bulundu.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’ye yardım için başvuru yapıldığı belirtilerek, “Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’de vurulan uçağımızla ilgili olarak Türkiye’den resmen yardım talebinde bulunmuştur. Vurulan uçağımıza ait tüm parçaların toplanması için Türkiye’den yardım bekliyoruz. Bizim için en önemlisi sava uçağımızın motorunu bulup getirmek. Motordaki hasar incelenerek nasıl bir füze kullanıldığını tespit etmeyi amaçlıyoruz” denildi.

RUS NAKLİYE UÇAĞI HATAY’DA

Hürriyet'ten Nerdun Hacıoğlu'nun haberine göre bu gelişmenin ardından Moskova’dan dün Rusya Savunma Bakanlığına ait AN-72 nakliye uçağının Hatay Havalimanı'na indiği gözlendi. RF-72949 kuyruk numaralı askeri nakliye uçağının Suriye’de bulunacak SU-25 savaş uçağı kalıntılarını Rusya’ya nakletmek için hazırlandığı tahmin ediliyor.

Düşürülen uçağın pilotu Roman Filipov etrafını saran silahlı militanlarla bir süre çatıştıktan sonra esir düşmemek için el bombasını patlatarak yaşamına son vermişti.

Etiketler Suriye Rusya uçak motor