Akademisyen Tariq Ramadan tecavüz suçlamasıyla gözaltında

Akademisyen Tariq Ramadan, Fransa'da tecavüz suçlamasıyla gözaltına alındı. Ramadan hakkında iki kadın suç duyurusunda bulundu

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oxford Üniversitesi'nde çağdaş İslam incelemeleri dersleri veren akademisyen Tariq Ramadan iki kadın tarafından yöneltilen tecavüz suçlanmalarının ardından Fransa'da gözaltına alındı.

Kendisi hakkında şikayette bulunan iki kadından biri olan Fransız yazar ve aktivist Henda Ayari hakkında, daha önce iftira davası açan Tariq Ramadan, Ayari'nin iddialarını da reddetmişti. Les Libératrices isimli bir kadın örgütünün başkanı olan Henda Ayari ise 2016 yılında yazdığı, "Özgür Olmayı Seçtim" (I Chose to be Free) romanın kahramanına takma bir isim vererek bu olayı anlattığını, Hollywood'da 'ben de' (me too) kampanyasına sebep olan Harvey Weinstein olayından sonra Ramadan'ın ismini ifşa etmeye karar verdiğini söylüyor.

HASAN EL BENNA'NIN TORUNU

Mısır'daki Müslüman Kardeşler'in kurucusu Hasan El Benna'nın torunu olan Tariq Ramadan, radikal İslamcılara yönelik eleştirel söylemleriyle dikkat çekiyordu. Ramadan, aynı zamanda İngiltere hükümetine din ve vicdan özgürlüğü konusunda danışmanlık yapıyordu. (Kaynak: BBC/Guardian)