CIA Başkanı'ndan Rusya iddiası: Seçimlere müdahale etmeye çalışacak

CIA Başkanı Pompeo, Rusya'nın Kongre ara seçimlerini 'hedef alacağını' düşündüğünü söyledi. Pompeo, Donald Trump'ın başkanlık görevine uygun olmadığı yorumu için de 'saçma sapan' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Rusya'nın başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiasıyla yapılan soruşturma sürerken, üst düzey bir isimden yeni bir müdahale iddiası geldi. ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) Başkanı Mike Pompeo, Rusya'nın 6 Kasım'da yapılacak Kongre ara seçimlerini 'hedef alacağını' öne sürdü.

CIA karargâhında BBC ile bir söyleşi yapan Pompeo, "Buna karşın ABD'nin seçimleri hür ve adil bir şekilde yapabileceğine eminim. Onları öylesine güçlü bir şekilde püskürteceğiz ki, seçimimiz üzerinde fazla etkili olamayacaklar" iddiasında bulundu.

CIA Başkanı, Başkan Donald Trump'ın bu görev için uygun biri olmadığı yorumlarını da 'saçma sapan' bulduğunu söyledi. Pompeo, Amerikalı gazeteci Michael Wolff'un ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray'daki ilk yılıyla ilgili olarak yazdığı ve çok sayıda ciddi iddiayı içinde barındıran "Ateş ve Öfke: Trump'ın Beyaz Sarayı'nın İçinden" adlı kitabı okumadığını da söyledi. Trump hakkında dile getirilen iddiaları gülünç bulduğunu belirten Pompeo, "Bu kitabı okumaya da niyetim yok" dedi.

ÇİN ABD'DEN BİLGİ ÇALMAYA ÇALIŞIYOR

Mike Pompeo, ABD'ye yönelik en büyük tehditlerden birinin Çin'den geldiğini de öne sürdü. Çin'in ABD'den bilgi çalmaya çalıştığını belirten Pompeo, gizli kapaklı işlerde Pekin yönetiminin daha büyük izinin olduğunu savundu. Pompeo aynı zamanda Kuzey Kore'nin de birkaç ay içinde ABD'ye nükleer bir saldırı gerçekleştirme kapasitesine sahip olacağını da iddia etti.

'IRAN HASMANE TUTUMUNA SON VERMELİ'

İran'ın Yemen ve Avrupa bölgesindeki faaliyetlerine de değinen CIA Başkanı, Tahran'ın kendi temsilcilerini kullanarak Yemen'den Suudi Arabistan'a füzeler atmasının kabul edilemez olduğunu, bunun savaş sebebi sayılacağını söyledi. Pompeo, krizin engellenmesi için 'İran'ın sadece bölgede değil, Avrupa'da da hasmane faaliyetlerine son vermesi gerektiğini anlaması' olduğunu öne sürdü. Pompeo, "İran halkının bunu anlayacağından eminiz,  liderlerinin de bu meseleyi kabul edecekleri konusunda umutluyuz" dedi.  (Kaynak: BBC)