Kıbrıs Cumhuriyeti'nde cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı

Kıbrıs Cumhuriyeti'nde cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı. Bugün gerçekleşen ilk turda mevcut Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis yüzde 35,25 oy oranıyla birinci sırada yer aldı. Sol çizgideki AKEL’in desteklediği Stavros Malas yüzde 30,25 ile ikinci oldu. Anastasiadis ve Malas, 2013 yılındaki seçimlerde de ikinci turda birbirlerine rakip olmuştu.

Google Haberlere Abone ol

LEFKOŞA - Kıbrıs Cumhuriyeti'nde (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi) bugün gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunun sonuçları belli oldu.

Seçim sonuçlarına göre halen görev başında olan Nikos Anastasiadis yüzde 35,25 oy alırken, seçimlerin ikinci turundaki rakibi ise yüzde 30,25’lik oy oranı ile sol çizgideki AKEL’in desteklediği Stavros Malas oldu.

Pazar günkü seçimlere katılım olanı yüzde 71 oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aşırı sağcı Elam da kendi adayı ile katıldı. Elam oylarını büyük oranda arttırdı ve 20 binin üzerinde seçmenin desteğini elde etti.

Anastasiadis ve Malas, 2013 yılında da seçimin ikinci turunda karşı karşıya gelmişti. Anastasiadis'i sağ liberal çizgideki partisi DİSİ desteklerken, bu seçimlere bağımsız katılan Malas, Kıbrıs solunun adayı olarak önemli bir başarıya imza atıyor.

Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yurt dışında da sandıklar kurulurken seçimlere Kıbrıslı Türkler ile Maronitler de katılma hakkına sahip. (DUVAR)