Peskov: Suriye'de yeterince Rus askeri var

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye'deki üslerinde saldırıları önleyecek yeteri kadar Rus askeri bulunduğunu söyledi. Peskov, 'siyasi çözüm' vurgusu yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye'deki Hmeymim ve Tartus askeri tesislerinde bu noktalara yönelik saldırıları püskürtmek için yeterli sayıda Rus gücü bulunduğunu söyledi. Hmeymim ve Tartus'taki tesislere bölgede silahlı insansız hava araçları (İHA) ile saldırılmış olmasının ardından, Suriye'deki Rus güçlerinin kısmen geri çekilmesinin, 'erken bir karar' olup olmadığı yönündeki soruya yanıt veren Peskov ayrıca, "bu gibi saldırıların Suriye'deki krize siyasal çözüm arayışlarının yoğunlaştırılması ihtiyacına işaret ettiğini" vurguladı.

'PUTİN DAHİL HERKES SALDIRLARIN DEVAM EDECEĞİNİN FARKINDAYDI'

Diğer taraftan Suriye'deki Rus güçlerinin kısmen geri çekilmesi kararının, bölgedeki cihatçı gruplara yönelik büyük operasyonlar gerçekleştirmeye artık gerek kalmaması nedeniyle alındığını da hatırlatan Peskov, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de dahil olmak üzere herkes teröristlerin saldırılarının bir gecede sona ermeyeceğinin ve devam edeceğinin farkındaydı" dedi.

Sputnik'in haberine göre Rusya Savunma Bakanlığı geçen hafta Hmeymim ve Tartus'taki askeri tesislerine toplam 13 İHA ile saldırı girişiminde bulunulduğunu doğrulamıştı. Bakanlıktan yapılan açıklamada bu İHA'ların 7'sinin yok edildiği, 6'sının da ele geçirildiği belirtilmişti. ​Rusya devlet başkanı Vladimir Putin Hmeymim'deki Rus güçlerinin kısmen geri çekilmesi kararını bu üsse Aralık 2017'de gerçekleştirdiği ilk ziyarette duyurmuştu. Putin, bu kararı, Suriye'de ordunun ülke topraklarının neredeyse tamamında yeniden kontrol sağlamış olması nedeniyle aldıklarını söylemişti.