Ramallah'ta 2'si gazeteci 9 kişi yaralandı

Filistinlerin, Ramallah'ta düzenlediği gösteriye İsrail askeri ateş açtı. Gösteride 9 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filistin'de cuma namazının ardından başlayan gösterilere İsrail askerleri saldırdı. Ramallah'ın Beytil bölgesindeki gösteriye İsrail askerlerinin ateş açması sonucu 2'si gazeteci 9 kişi yaralandı.

ABD'nin, Kudüs'ü İsrail'in başkenti tanımasının ardından başlayan gösteriler, bugün de devam etti. Ramallah’ın Beytil bölgesinde Cuma namazının ardından yapılan gösteriye İsrail askerleri saldırdı. İsrail askerleri gaz bombaları atarken, Filistinliler taşlarla karşılık verdi.

İsrail askerlerinin ateş açması üzerine, gazeteciler ve sağlık ekipleri bir duvarın arkasına sığındı. Güvenli çıkış anını kollayan sağlık ekipleri ve gazeteciler, Filistinli göstericilerin tarafına doğru koşmaya başladı. Bu sırada İsrail askerleri, kendilerini görüntüleyen bir gazeteciyi vurdu. Ayağından vurularak yaralanan gazeteci, bir anda yere yığıldı.

Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği gazeteci, ambulansa taşınarak hastaneye kaldırıldı. Olaylarda 2'si gazeteci olmak üzere toplam 9 gazetecinin yaralandığı öğrenildi. (RAMALLAH/DHA)