İsrailli vekil mahkum yakınlarına hakaret etti

Likud Partisi milletvekili Oren Hazan Filistinli tutuklu ailelerine hakaret etti. Hazan, "tutuklu Filistinlilerin gün ışığı göremeyeceğini" söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'de Likud Partisi milletvekili Oren Hazan, Hamas'ın elindeki İsraillilerin bırakılması için kampanya yürüten bazı aktivistlerle birlikte İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların ailelerini taşıyan otobüsü durdurup sözlü saldırıda bulundu ve hakaret etti. Oren Hazan, tutuklu Filistinlilerin 'gün ışığı göremeyeceğini' söyledi. Ailelerin ziyaretini yasaklamak için elinden geleni yapma 'sözü' de verdi.

'OĞLUN BİR KÖPEK'

Sputnik'in haberine göre Hazan ve beraberindeki grup, Kızılhaç'ın refakati ile Gazze'den gelerek İsrail'in Nefha Cezaevi'ndeki yakınlarını ziyaret etmek isteyen tutukluların ailelerinin bulunduğu otobüste önce bir kadına yöneldi. İsrailli milletvekilinin, "Kimi ziyarete geldin? Oğlun ne yaptı" demesi üzerine Filistinli kadın "Oğlum bir şey yapmadı" yanıtını verdi. Hazan bunun üzerine, "Bir şey yapmadı mı? Çiçek mi dağıtmış? Oğlun bir köpek. Sen ailen olarak gördüğün bu pisliği ziyarete geldin" dedi.