Almanyalı Osmanlılar kimdir?

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan'ın 'suikast' uyarısıyla gündeme gelen Almanyalı Osmanlılar grubu, 2014 yılında Hessen eyaletinde kuruldu. Türkiye'deki bazı yetkililerle bağlantılı olduğu öne sürülen grubun 500'e yakın üyesinin olduğu belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'nın Bavyera eyaletinde iç istihbarattan sorumlu Eyalet Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın internet sayfasındaki bilgilere göre Almanyalı Osmanlılar grubu 2014 yılında Hessen eyaletinde kuruldu. Alman emniyet ve istihbarat raporlarında 'çete' olarak anılan grup üyelerini boks ve dövüş sporlarıyla ilgilenen gençler arasından seçiyor.

Grup üyelerinin çoğu güvenlik görevlisi olarak çalışıyor; fuhuş  ve uyuşturucu ticaretinde aktif rol oynuyorlar, bunun yanı sıra şiddet eylemlerine karıştıkları biliniyor.

Almanya'nın bir çok eyaletinde geçen yıl kasım ayında  Almanyalı Osmanlılara yönelik bir operasyon düzenlenmiş, grubun önde gelen yedi üyesi cinayete teşebbüs suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

Üyelere ait ev ve bürolarda yapılan aramalarda silah, mühimmat ve uyuşturucu madde ele geçirilmişti. Hessen Eyaleti Emniyet Müdürü Uda Münch, Almanyalı Osmanlıların bin 500 kadar üyesi olduğunu tahmin ettiklerini söylemişti.

Alman Emniyeti'nden HDP'li Paylan'ın suikast uyarısıyla ilgili açıklama: Tehlikeden haberdarızAlman Emniyeti'nden HDP'li Paylan'ın suikast uyarısıyla ilgili açıklama: Tehlikeden haberdarız

Stuttgart Savcılığı tarafından geçen hafta da çetenin sekiz üyesi hakkında dava açılmıştı. Cezaevinde bulunan çete üyelerine yöneltilen suçlamalar arasında cinayete teşebbüs, kasten adam yaralama, zorla fuhuş yaptırmak, kadın ticareti ve şantaj bulunuyor. (Kaynak: DW Türkçe)

Paylan: Hükümete bilgi verdim, suikast listesi varPaylan: Hükümete bilgi verdim, suikast listesi var