Yunanistan dağlarında DHKP-C operasyonu!

Yunanistan'da geçen hafta düzenlenen DHKP-C operasyonlarının devam ettiği, Parnitha dağı civarındaki ormanlık arazide 'cephanelik' araması yapıldığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'da geçen salı günü DHKP-C'ye yönelik olarak yapılan operasyonların ardından Parnitha dağında mühimmat arandığı öğrenildi. Hürriyet gazetesinden Yorgo Kırbaki'nin haberine göre, baskınlarda gözaltına alınan Hasan Biber, Burak Ağarmış, Mehmet Doğan, Ali Ercan Gökoğlu, Hazal Seçer, Şadi Naci Özpolat, Anıl Sayar, İsmail Zat ve Ergül Acer bugün sorgu hakimine ifade vermeye başladı. İfadelerin sonunda bu kişilerin tutuklanıp tutuklanmamalarına ilişkin kararı savcı ve hakim birlikte verecek.

Atina Savcısı daha önce bu 9 kişi hakkında, "terör örgütü üyesi olmak", "terör amaçlı silah ve patlayıcı bulundurmak" ve "sahte evrak tanzim etmek" gibi bir dizi suçlamayla cezai kovuşturma başlatmıştı. Atina’daki baskınlarda, DHKP-C üyelerinin ‘günlük programları’ ile ilgili talimatların yer aldığı bir belgenin bulunduğu, bu belgede saat kaçta uyanmaları, saat kaçta uyumaları ve gün boyu neler yapmaları gerektiğine ilişkin talimatlar yer aldığı iddia ediliyor.

DAĞDA CEPHANELİK ARANIYOR

Haberde ayrıca Yunan polisinin "DHKP-C cephaneliği" aradığı, aramaların Atina’nın Parnitha dağı civarındaki ormanlık arazide yoğunlaştırıldığı iddia edildi. Kathimerini gazetesine göre, geçen salı günü gözaltına alınanlardan bazıları daha önce Parnitha dağı yakınında görüldü. To Vima gazetesine göre ise Yunan polisinin 2013 yılında Parnitha’da toprağa gömülmüş plastik bir varilin içinde bulduğu 4 adet kalaşnikof tüfek, 10 adet el bombası ve çok sayıda merminin, DNA testleri sonucu bazı DHKP-C üyelerine ait olduğu iddia edildi. Haber sitesi Real News’e konuşan üst düzeyli bir güvenlik yetkilisi de yakalanan bilgisayar ve belleklerden (USB) önemli bilgilere ulaşacaklarına inandıklarını söyledi. Baskınlar sırasında DHKP-C’lilerden birinin USB aygıtını yutmaya, bir diğerinin ise bilgisayarı sokağa fırtlatmaya teşebbüs ettiği öne sürülmüştü.

Etiketler Yunanistan DHKP-C dağ