Papa, Rohingya terimini kullanmadı

Myanmar ziyaretine devam eden Papa Francesco Rohingya Müslümanları terimini kullanmaktan kaçındı. Papa'nın yeerel Katolik cemmati tarafından da uyarıldığı iddia ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Arakanlı Müslümanlar hakkında ne yorum yapacağı merakla beklenen Papa Francesco Rohingya Müslümanları terimini kullanmaktan kaçındı. Papa Francesco, Myanmar'ın başkenti  Naypyitaw'da fiili devlet başkanı Aung San Suu Kyi tarafından kabul edildikten sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi:

'MYANMAR BARIŞ ÜZERİNE İNŞA EDİLMELİ' 

" Myanmar'ın geleceği barış üstüne kurulmalıdır. Kamu yararına meşru bir katkı sağlanabilmesi için bu barışın temeli de hiç bir birey ya da grup dışlanmadan her insanın haysiyetine, haklarına ve kimliklerine, huku devletine, demokrasiye saygı üzerine bina edilmelidir."

Katoliklerin ruhani lideri, konuşmasının devamında dinsel farklılıkların bölünme ve güvensizlik değil, hoşgörü, birilik, bağışlama akıllı ulus kurma vesilesi olması gerektiğini ifade etti.

Myanmar devlet, kaçak göçmen olarak gördüğü Arakanlı Müslümanları Rohingya olarak anmayı reddediyor.  Papa Francesco'nun Myanmar'daki katolik cemaati tarafından da Rohingyalar terimini kullanmaması için uyarıldığı iddia ediliyor. Katolik cemaati, devletin hışmını kendi üzerine çekmekten korkuyor.  (Dış Haberler)