Papa Francesco Myanmar'da

Papa Francesco Myanmar'ı ziyaret ediyor. Papa, Müslümanlar'ın kamplarına da gidecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Katolik Hıristiyanların ruhani lideri Papa Francesco bugün Myanmar'ı ziyaret ediyor. Papa Francesco , Myanmar ziyaretinde ülkenin fiili lideri Aung San Suu Kyi, askeri yetkililer ve Budist rahiplerle bir araya gelecek. Papa ziyaretinin ikinci ayağında da Bangladeş'te Arakanlı Müslümanların yaşadığı kampları ziyaret edecek. Papa Francesco daha önce Rohingya Müslümanlara yönelik kıyımları kınamıştı.

KATOLİK RAHİPLER TEDİRGİN

52 milyon nüfusu bulunan Myanmar'da 700 bin kişilik bir Katolik nüfusu bulunuyor. Bölgede görev yapan çok sayıda Hıristiyan rahip Papa'nın rejimi eleştiren nitelikte açıklamalar yapması halinde bunun Hıristiyan nüfusa yönelik bir geri tepmeye sebep olmasından endişe ediyorlar. Papa'nın dahs önceki açıklamalarında olduğu gibi Rohingyalar kelimesini kullanıp kullanmayacağı bir merak konusu. Devlet, Müslüman nüfusu, kaçak göçmenler olarak gördükleri için, Rohingya kelimesini kullanmayı reddediyorlar.

Serlik yanlısı Budist grup Ma Ba Tha'nın sözcüsü Tawparka, "İnşallah Papa Myanmar halkının tahammül gösteremeyeceği hassas konulara girmez" dedi. Tawparka, Papa'nın islam hakkında konuşmasında bir sorun yok ama Rohingyalar ve teröristler hakkında konuşması kabul edilemez dedi.  (Dış Haberler)