Libya'da köleler açık artırmada!

Libya'da Afrikalı göçmenler köle pazarlarında satılıyor. Köle tüccarları yaptıkları işi gizlemeye gerek görmüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Libya'da göçmenler esir pazarında açık artırmayla satılıyor. CNN International tarafından yapılan özel bir haberde genç bir Nijeryalı'nın 1200 Libya dinarına (800 dolar) satıldığı görülüyor.

Köle pazarlarından kurtulanlar özellikle Batı Afrika'dan getirilen göçmenlerin sokaklarda aleni bir biçimde satıldığını söylüyorlar. Libya'da açık artırma pazarları dokuz farklı noktada kuruluyor.

CNN International köle olarak satılan bir Afrikalı'yı görüntülüyor.

KÖLELERE ÖZEL HAPİSHANELER

Çok sayıda göçmen Libya üzerinden Akdeniz'e, oradan da Avrupa'ya geçmeye çalışıyor.

Nijerya'da BM'ye bağlı Uluslararası Göç Örgütü'nde (IOM) görev yapan Livia Manante'nin Guardian gazetesine anlattıklarına göre bir otobüs şoförü parası verilmediği için sahile götüreceği göçmenleri satılığa çıkardı.

Libya'nın güneyindeki Sabha kentine götürülen Sahra bölgesinde yaşayan Afrikalılar, yerli Araplar tarafından satın alınıyor. Ülkede köle pazarlarının yanı sıra özel hapishaneler de bulunuyor.

Kurtulan Afrikalıların tanıklıkları IOM'un İtalya ofisi tarafından da doğrulandı. IOM Yürütme ve Kriz Merkezi Direktörü  Mohammed Abdiker kendilerini ulaşan çok sayıda raporun korkunç olduğunu söyledi ve ekldi; "Libya'da öfke uyandıran şeyler listesine köle pazarları da eklenebilir"  (Dış Haberler)