Bob Geldof, Suu Çii ile paylaştığı nişanı iade edecek

Bov Geldof Aung San Suu Kyi'le paylaştığı ödülü iade etti. Myanmar lideri U2 grubunun da eleştirilerine maruz kaldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Etiyopya'da kuraklıkla mücadele için Live Aid Vakfı'nın kurucusu Bob Geldof Myanmar'ın fiili devlet başkanı Aung San Suu Kyi'yle paylaştığı Dublin Özgür Şehir Ödülü'nü iade etti.

Bob Geldof, ödüllü iade ederken "Şehrimizin adının onunla anılması hepimizi utandırıyor. Varsayımsal olsa bile kendisiyle bir alışverişimiz olmamalı. Biz onu onurlandırdık, şimdi ise o bizi utandırıp dehşete düşürüyor. dedi.  Geldof bu sabah ödülü Dublin Belediyesi'ne iade edeceğini açıkladı.

Aung San Suu Kyi, Rohingya Müslümanlarına yönelik yaklaşımı nedeniyle hem dünya liderleri hem de uluslararası insan hakları örgütleri tarafından kınanıyordu. BM Arakan'da yaşananları derslerde okutulacak bir soykırım örneği olarak nitelendirmişti.

'ÇÖZÜMSÜZLÜK BİLİNÇLİ BİR TERCİHE BENZİYOR'

BBC'nin haberine göre Aung San Suu Kyi'ye yönelik eleştirilere sürgünde olduğu dönemde onun için Walk On şarkısını yazmış olan U2 grubu da sessiz kalmadı. Grubun internet sitesinde yayınlanan mesajda güvelik güçleri tarafından uygulanan karşı durması gerektiğini söyleyerek "Kendisinin bu krize çözüm bulmaktaki başarısızlığı bilinçli bir tercihmiş gibi gözüküyor" yorumları yer aldı.