İsveç radyosunda IŞİD propagandası

IŞİD yanlısı hackerlar, İsveç'te 1.4 milyon dinleyicisi olan Mix Megapol radyosunu hackledi. Kanalın Malmö kentindeki yayınında 30 dakika boyunca IŞİD propagandası yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsveç'in en büyük radyo kanallarından Mix Megapol, IŞİD yanlısı hackerlar tarafından hacklendi. Radyonun dinleyicileri, 30 dakika boyunca IŞİD propagandası yapılan bir şarkıya maruz kaldı.

Kanalın Malmö kentindeki yayınında, "Allah'ın adına, bizi hurilerimizin beklediği cennetin kapısına yürüyeceğiz. Ölümü, sizin yaşamı sevdiğiniz kadar seven adamlarız, gece ve gündüz savaşan askerleriz" sözlerinin kullanıldığı İngilizce şarkı 30 dakika boyunca yayınlandı. Bu sırada yayında olan 'Anders & Gry with Friends' adlı şovun DJ'leri ise dinleyiciler arayıp ne olduğunu sorana dek hacklendiklerinin farkına varmadı.

Ülke çapında 1.4 milyon dinleyicisi olan Mix Megapol'ün pazarlama direktörü Jakob Gravestam, frekanslarına korsan bir vericiyle müdahale edildiğini açıkladı. Gravestam, polise ihbarda bulunacaklarını söyledi. (Dış Haberler)

Etiketler İsveç IŞİD radyo