Sevgililerini öldüren Japon 'karadul'a idam cezası

Kocası ve iki sevgilisini para için öldüren 'karadul' lakaplı 70 yaşındaki Chisako Kakehi'ye idam cezası verildi. Kakehi, dördücü eşini 'kendisine bir kuruş bile koklatmadığı' gerekçesiyle öldürdüğünü itiraf etmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya'da kocasını ve iki sevgilisini siyanürle zehirleyip öldürdükten sonra miraslarına konan 'kara dul' lakaplı 70 yaşındaki Chisako Kakehi idam cezasına çarptırıldı. Kyoto Bölge Mahkemesi, Kakehi'yi cinayetten ve bir cinayet girişiminden suçlu buldu.

Japonya'nın gündemini uzun süredir meşgul eden davada, Kakehi bazılarıyla çöpçatanlık sitelerinden tanıştığı, kendisinden yaşça büyük sevgililerine siyanür içirip, ölümlerinden sonra yüklü meblada sigorta ödemelerini ve mirasları almakla suçlanıyordu. Kakehi'nin bu yolla 1 milyar yen (8.8 milyon dolar) civarında bir servet edindiği, parayı borsada kaybettiği biliyor.

Evinde siyanür bulunan Kakehi davasının başladığı haziran ayında konuşmayı önce reddetmiş ardından da dördüncü eşini 2013'te nasıl öldürdüğünü anlatarak ülkeyi şaşkına çevirmişti. "Onu öldürdüm çünkü diğer kadınlara on milyonlarca yen verdi bana bir kuruş bile koklatmadı" diyen kadın, asılmaya hazır olduğunu "Yarın idam edilsem, gülerek ölürüm" demişti.

Kadının avukatlarının 'bunama' iddiası mahkemede kabul görmedi. Avukatların temyize gitmesi bekleniyor. 70 yaşındaki kadın, çiftleştikten sonra eşini öldüren 'karadul örümceklerine' benzetiliyordu. (Dış Haberler)