Kerkük'te Kürt izi siliniyor

Kerkük’ün Irak ordusu tarafından Peşmerge’nin elinden alınmasının ardından kentte her geçen gün, Kürt yönetimine ait işaretler siliniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak ordusu ve Haşdi Şabi'nin girdiği ve yönetimi Irak merkezi hükümetine geçen Kerkük'te, Kürt yönetiminin izleri siliniyor. Kuzey Irak bayrağının indirilmesi, cadde isimlerinin değiştirilmesi, heykel ve portrelerin kaldırılması bu uygulamalardan bazıları. Irak ordusu ve Haşdi Şabi kenti ele geçirir geçirmez ilk iş olarak Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi bayraklarını indirdi. Şimdi Kerkük’teki Kürt partilerinin bile teşkilat binalarında bu bayrakları asmasına izin verilmiyor.

En son yapılan değişikliklerden biri geçtiğimiz haftanın sonunda yaşandı ve Şehit Şerko Caddesi’nin ismi değiştirildi. 30 Ocak 2015’te, Kerkük Güney Cephesi’nde IŞİD’le girdiği çatışmada hayatını kaybeden Peşmerge Güçleri 1. Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Şerko Fatih Şwani’nin adı Kerkük’te bir caddeye verilmişti. Caddenin ismi, 2011 yılında kimliği belirsiz kişilerce öldürülen Türkmen beyin cerrahı Yıldırım Demirci’nin adı verilerek değiştirildi. Kerkük’te dikilen büyük peşmerge heykelinin altındaki iskelede de ateş yakılmış ancak daha sonra yapılan açıklamalarda heykelin kaldırılmayacağı duyurulmuştu. (Kaynak: Vatan)