Yeğenlerine tecavüz eden amcalara müebbet

Hindistan'da 10 yaşındaki yeğenlerine tecavüz eden, biri çocuğu hamile bırakan iki amcaya müebbet hapis cezası verildi. Kız çocuğunun kürtaj olmasına izin verilmemesi dünya çapında infial yaratmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'da iki amcasının tecavüzünden hamile kaldıktan sonra kürtaj olmasına izin verilmeyince tüm dünyanın tepki gösterdiği 10 yaşındaki kız çocuğunun davasında sona gelindi. Tecavüzden suçlu bulunan amcaların ikisi de müebbet cezası aldı. İki amcaya 350 biner rupi (yaklaşık 20'şer bin TL) para cezası da verildi.

Hâlâ ailesiyle yaşayan çocuğa psikolojik destek veren Çocuk Esirgeme Kurumu, cezayı makul bulduğunu açıkladı. Kurumun Başkanı Sangita Vardhan, "Bu, böylesine kötücül bir suç için uygun bir ceza ve güçlü bir caydırıcı teşkil etmeli. Yargılamanın bu kadar hızlı yapılması da cesaret verici" dedi.

10 yaşındaki kız çocuğu, ailesi tarafından kürtaj için temmuz ayında mahkemeye başvuru yapıldığında 30 haftalık hamileydi. Hindistan yasaları annenin hayatının tehlikede olmadığı haller dışında 20 haftalık hamilelikten sonra kürtajı yasaklasa da, kendi amcasından hamile kalan kıza çocuğa verilmemesi dünya çapında tepki çekmişti.

Adı açıklanmayan çocuğa hamile olduğu açıklanmamış, ailesi 'bir taş aldırmak için operasyon geçirdiğini' söylemiş ve ağustos ayında dünyaya gelen kız bebek evlatlık verilmişti. Çocuk polise ve çocuk esirgeme kurumunda amcalarından birinin birkaç defa tecavüzüne uğradığını anlatmıştı. DNA testleri sonucunda, ikinci amcanın da çocuğa tecavüz ettiği, bebeğin bu kişinin olduğu ortaya çıkmıştı. (Dış Haberler)

Etiketler Tecavüz yeğen amca