Japonya'da Abe tekrar başbakan seçildi

Mecliste yapılan oturumla birlikte Şinzo Abe, yeniden Japonya'nın başbakanı seçildi. Abe'nin partisi Liberal Demokratik Parti'nin seçim zaferinin ardından ABD'ye sıcak mesajlar vermesi dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya'da Liberal Demokratik Parti (LDP) lideri Şinzo Abe, tekrar başbakan olarak seçildi. LDP liderliğindeki koalisyon, 22 Ekim'de yapılan seçimlerde, mecliste 6 sandalye kaybetse de önemli bir zafer kazanmıştı.

Japonya'nın 2012 yılından beri başbakanlık koltuğunda oturan Abe, mecliste düzenlenen oturumla birlikte yeniden başbakan seçildi. Kuzey Kore ve ABD arasında artan 'nükleer gerilim' ile birlikte ABD-Japonya ilişkileri de yakınlaşmakta.

TRUMP İLE GOLF OYNAYACAK

Gazetecilere konuşan Başbakan Yardımcısı Yasutoshi Nishimura, ABD Başkanı Donald Trump'ın Abe'ye 'Japonya ziyareti için sabırsızlandığını, ABD ve Japonya'nın yüzde yüz birlikte olduğu ve iki ülke arasındaki ittifaka dair hiç bir şüphe olmadığını' söylediğini iletti.

Trump'ın  5-7 Kasım tarihinde düzenleyeceği Japonya ziyaretinde iki liderin birlikte golf oynaması planlanıyor. (DIŞ HABERLER)