Peskov: Kampanya soruşturmasıyla alakamız yok

ABD'deki seçim kampanyası soruşturmasının kendilerini ilgilendirmediğini söyleyen Kremlin Sözcüsü Peskov: Rus vatandaşlarının haklarını koruyacağız...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, basın mensuplarının sorusu üzerine Trump'ın seçim dönemindeki kampanya menajeri Paul Manafort ve Manafort'un iş ortağı ve kampanyadaki yardımcısı Rick Gates'in Rusya soruşturmasını yürüten özel yetkili savcı Robert Mueller tarafından suçlanması ve Trump'ın o dönemdeki dış politika danışmanlarından George Papadopoulos'un da Federal Soruşturma Bürosuna (FBI) yalan ifade verdiğini kabul etmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyası sırasında görev alan üç eski yardımcısının Rusya soruşturması kapsamında hakim karşısına çıkmasının ABD'nin iç meselesi olduğunu ve Rusya'yı ilgilendirmediğini söyledi.

Sputnik'in haberine göre Peskov,konuyla ilgili yaptığı açıklamada " İlgiyle takip ediyoruz. Önemli olan, bunun Rus vatandaşlarını kapsamaması. Bu nedenle, vatandaşlarımızın çıkarlarını her zaman koruyacağız" dedi.

'RUSOFOBİK HİSTERİNİN TIRMANMAMASINI UMUYORUZ'

Medyadan takip ettikleri ve tarafların beyanlarından gördükleri kadarıyla Trump'ın seçim kampanyası temsilcilerine yöneltilen suçlamalarda Rusya'nın yer almadığını, belgelerde farklı ülkelerin ve kişilerin görüldüğünü de kaydeden Peskov, bu süreçlere dahil edilmek istemediklerini ve bu süreçlerin Rusofobik histerinin tırmanmasına yol açmamasını temenni ettiklerini vurguladı.

Manafort, ABD'ye karşı komplo kurmak, para aklamak, kendisini yabancı ajan olarak kayıt ettirmemek ve vergiyle ilgili konularda eksik bildirim yapmak gibi 12 ayrı suçlamadan dolayı hakim karşısına çıkmıştı.