McGurk'ten 'güçlü Kürdistan' mesajı

ABD'den Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin görevi bırakma kararı konusunda yeni açıklama... IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Barzani'nin kararını 'tarihi' diye niteledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı’nın IŞİD’le Mücadelede Özel Temsilcisi Brett McGurk, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin bağımsızlık referandumu sonrası görevini bırakma kararı hakkında açıklama yaptı. McGurk, 'federal ve birleşik bir Irak’ta güçlü bir Kürdistan Bölgesi’ni desteklediklerini' söyledi.

Twitter hesabından dört mesaj yayımlayan McGurk şu ifadeleri kullandı:

"ABD geçtiğimiz hafta yeni bir diyalog başlatmak ve anlaşmazlıkları Irak anayasası kapsamında barışçıl biçimde çözmek için aktif biçimde istişarelerde bulundu. 

Son günlerde güvenlik alanında kurulan diyalogdan memnunuz ve bütün çatışmalara son verilmesi çağrısı yaptık.

Aynı zamanda, Başkan Barzani'nin tarihi kararını takdirle karşılıyoruz ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani ile aktif istişarede bulunacağız.

ABD birleşik ve federal bir Irak içinde güçlü bir Kürdistan'ı destekliyor ve Kürt partilerine, 2018 seçimleri öncesinde IKBY hükümetini destekleme çağrısı yapıyor." (Dış Haberler)