Kosret Resul: Sadece Barzani'den emir alın!

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkan Yardımcısı ve KYB Genel Sekreter Yardımcısı Kosret Resul, Kerkük Güney Cephesi komutanlarıyla biraraya geldi. Resul peşmergenin 'sadece Mesud Barzani'den emir alması gerektiğini' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY), Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne (KYB) bağlı peşmergenin Irak ordusu ve Haşdi Şabi Şabi karşısında çekilmesini tartışmaya devam ediyor. IKBY Başkanı ve Başkomutanı Mesud Barzani’nin Yardımcısı Kosret Resul, peşmerge komutanlarına, "Başkomutan dışında hiç kimseden emir almayın" dedi.

KYB Genel Sekreter Yardımcısı da olan Kosret Resul Süleymaniye’de Kerkük Güney Cephesi komutanlarıyla yaptığı toplantıda şu ifadeleri kullandı: "Başkomutan dışında hiç kimseden emir almayın! Başka şahıs ve sorumludan emir alınması büyük askeri hatalara neden olabilir. Yenilmenin en büyük nedenlerinden biri de olur" dedi.

Rudaw'ın haberine göre Kerkük ve diğer bölgelerde yaşananların 'geniş bir planın sonucu' olduğunu savunan Resul, "Irak devleti büyük bir ordu ve çok sayıda Haşdi Şabi milisiyle Kerkük, Tuzhurmatu ve diğer bölgelere saldırdı. Bu da ortada büyük bir plan olduğunu gösterir" dedi. (Kaynak: Rudaw)