Erbil'de erteleme kesinleşti

Kürdistan parlamentosu, Bağdat'la gerilimin gölgesinde başkanlık seçimlerinin ve parlamento seçimlerinin ertelenmesine onay verdi. Seçim sekiz ay ertelendi, parlamentonun görev süresi uzatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) parlamentosu, 1 Kasım'da düzenlenmesi planlanan başkanlık seçimleri ile genel seçimlerin ertelenmesine onay verdi. Parlamento kararına göre, iki seçim de sekiz ay ertelendi; mevcut parlamentonun görev süresi uzatıldı.

111 vekilden 68'inin katıldığı oylamada, 60 vekil erteleme kararına onay verdi. Erteleme kararına Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Kürdistan İslam Birliği (KIU) destek verdi. Referandumdan sonra KDP lideri ve IKBY Başkanı Mesud Barzani'ye ulusal birlik hükümeti çağrısı yapan Goran (Değişim Hareketi) oturumu boykot etti.

IKBY'nin Seçim Komisyonu Başkanı Hendren Muhammed dün seçimlerin erteleneceğini açıklamış, gerekçe olarak da bağımsızlık referandumu sonrası Bağdat'la yaşanan gerilimde partilerin aday bildirmemiş olmasını göstermişti. (Dış Haberler)