'Kayıp aktivist Maldonado’nun cesedi bulundu' iddiası

Arjantin'de, katıldığı bir eylemde kaybolan ve kaçırıldığı iddia edilen aktivist Santiago Maldonado'nun cesedinin bulunduğu öne sürüldü. Maldonado'nun ailesi, cesedin kime ait olduğunu henüz belli olmadığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mapuçe yerlileri için yapılan bir eylemde kaybolan aktivist Santiago Maldonado'nun cesedinin bulunduğu iddia edildi. Maldonado'nun ailesi ise cesedin kimliğinin ve ölüm nedeninin henüz tespit edilmediğini söyledi.

Buenos Aires Times gazetesinin haberine göre, Santiago Maldonado'nun cesedi, kaybolduğu bölgenin yakınındaki Chubut Nehri’nde dalgıçlar tarafından yapılan aramada bulundu. Maldonado’nun ailesi, şu an için cesedin kimliğini veya ölüm nedenini belirlemenin mümkün olmadığını ifade ediyor.

Bir başkan, bir kayıp, bir anneBir başkan, bir kayıp, bir anne

Soruşturmaya atanan savcı Silvina Avila, Maldonado'nun kaçırılarak kaybedildiği iddialarını araştırmaya devam ediyor. Soruşturmanın önceki savcısı Guido Otranto’ya olumsuz tavrı nedeniyle soruşturmadan el çektirilmişti.

Savcı Avila cesedin bulunduğu bölgeye hareket ederken, Güvenlik Bakanı Patricia Bullrich, İnsan Hakları Sekreteri Claudio Avruj ve Adalet Bakanı Germán Garavano’nun da bir hükümet heyetiyle birlikte Chubut’a gideceği açıklandı.

NE OLMUŞTU?

28 yaşındaki Santiago Maldonado, 1 Ağustos 2017'de, yerli Mapuçe topluluğunun düzenlediği eyleme katılmıştı. Eyleme izin verilmeyince, yerliler ve güvenlik görevlileri arasında çatışmalar yaşandı. Eylem sırasında kaybolan ve kaçırıldığı iddia edilen Maldonado'dan bugüne kadar haber alınamadı.

Arjantin, 1976 yılında dönemin sosyalist Devlet Başkanı Isabel Peron’un, askeri darbeyle devrilmesinden sonra muhaliflere karşı kaçırma, kaybetme ve yargısız infaz uygulanmıştı. Santiago Maldonado’nun ailesi ve arkadaşları da benzer şekilde devlet tarafından kaybedildiğini öne sürmüşlerdi. (DIŞ HABERLER)