Lavrov'dan Tillerson'a Kuzey Kore uyarısı

Sergei Lavrov ve Rex Tillerson yaptıkları telefon görüşmesinde uluslararası krizleri konuştu. Gündem maddelerinden biri de Rusya'ya ait taşınmazlardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ve ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, ABD tarafının girişimiyle gerçekleştirilen telefon görüşmesinde Suriye sorunu, Ukrayna krizi ve Kuzey Kore’deki durumu konuştular.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “İkili ilişkiler değerlendirilirken, Lavrov birkez daha Rusya’ya ait taşınmazların geri verilme talebine işaret etti ve Rusya’nın bu konuda mahkemeye başvurma hakkı olduğunun altını çizdi” denildi. Taraflar, Dışişleri Bakan Yardımcıları Sergei Ryabkov ve Thomas Shannon tarafından yürütülen Rusya ve Amerika’nın ilişkilerine ilişkin diyaloğu desteklediklerini de belirtti.

Açıklamaların devamında şu bilgiler verildi: “Lavrov ve Tillerson Suriye’deki çatışmasızlık alanlarının işlevi ve siyasi çözüm sürecinin ilerlemesi konularında fikir alışverişi yaptılar. Ayrıca, Lavrov Tillerson’a Kuzey Kore’de krizin tırmanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. ” (DHA)