İspanya'dan 'polis şiddeti' özrü

Katalan referandumuna damgasını vuran polis şiddeti olaylarıyla ilgili İspanya'dan özür geldi. Yaralı sayısının 900'ü aştığı olayla ilgili, Madrid hükümetinin Katalonya temsilcisi Enric Millo, "Elimden olaylara karışan polisler adına özür dilemekten başka bir şey gelmiyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya hükümetinin Katalonya temsilcisi Enric Millo, Pazar günü yapılan bağımsızlık referandumu sırasında şiddet kullanan İspanyol polisi adına özür diledi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Enric Millo "O güne ait görüntülere baktıkça, insanların darp edildiğini, itildiğini, yaralandığını gördükçe, elimden pişmanlık ve olaylara karışan polisler adına özür dilemekten başka bir şey gelmiyor" dedi. Millo'nun açıklamaları, Katalonya'daki polis şiddetine dair Madrid'deki merkezi hükümetten gelen ilk özür.

Katalan parlamentosu yasağa rağmen toplanacakKatalan parlamentosu yasağa rağmen toplanacak

YÜZLERCE SEÇMEN YARALANDI

İspanyol polisi, bazı oy kullanma merkezlerinde seçmenlerin oy kullanmasını durdurmaya çalışmış ve seçmenleri darp etmişti. Olaylarda yaklaşık 900 kişi yaralandı. Referandumda oy kullanan yaklaşık 2 milyon 200 bin kişinin yüzde 90,9'u bağımsızlığa destek verdi. Referanduma katılım oranı yaklaşık yüzde 42 olmuştu.

Katalonya hükümeti ve özerk bölgedeki diğer siyasiler, oy birliği ile İspanya'dan bağımsızlık ilan etmeyi planlıyor. İspanyol hükümeti ise referandumu yasa dışı ilan etmişti. (Kaynak: BBC Türkçe)

Katalan lider: İspanyol polisi Katalonya'dan çıksınKatalan lider: İspanyol polisi Katalonya'dan çıksın