İspanya'dan 'oy pusulalarına el koyma' hamlesi

İspanya'da jandarma gücü Sivil Muhafızlar, Katalan bağımsızlık referandumu için basılan milyonlaca oy pusulası ve zarfına el koydu. Olayın ardından Sivil Muhafızlar'ın kışlasına kundaklama girişimi düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya'nın özerk bölgesi Katalonya'da Sivil Muhafızlar (İspanyol jandarması),  2.5 milyon oy pusulası, 6 milyon zarf ve yaklaşık 100 oy sandığına el koydu. Ele geçirilenler Igualada'da toplanmasından saatler sonra kentteki Sivil Muhafız binasına yanan bir paketle saldırı düzenlendi.

Katalonya’da demokrasi savunusuKatalonya’da demokrasi savunusu

Pazar günü yapılması planlanan Katalonya bağımsızlık referandumu öncesinde İspanya'da gerginlik tırmanıyor. El Periodico'da yer alan habere göre, İspanyol polisi ve Sivil Muhafızlar'ın seçim materyali olduğu öne sürülen sandık, zarf ve oy pusulalarına el koymasından saatler sonra güvenlik güçlerinin binasına saldırı düzenlendi.

Sivil Muhafızların Twitter hesabında "Son dakika, birkaç dakika önce Sivil Muhafızların Igualada (Barcelona) kışlasının önüne yanıcı bir madde içeren cisim atıldı" paylaşımı yer alırken, El Periodico de Catalunya'da kundaklama girişimini en az 2 kişinin arabaların arasında saklanarak düzenlediği iddiaları yer aldı. Pakete güvenlik güçlerinin müdahale etmesiyle her hangi bir zarara yol açmadığı açıklandı. (DIŞ HABERLER)

İspanya sistemi ve Katalanların derdi, tasası…İspanya sistemi ve Katalanların derdi, tasası…

İspanyol jandarmasını, Katalan polisi koruduİspanyol jandarmasını, Katalan polisi korudu