Trump'ın damadı kişisel adresini resmi yazışmalarda kullandı

Trump'ın damadı Kushner'in kişisel hesabından resmi yazışmalar yaptığı ortaya çıktı. Kushner'in avukatı, maillerde 'haber ve köşe yazıları' olduğunu söylüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD devlet başkanı Donald Trump'ın damadı ve Beyaz Saray üst düzey danışmanı Jared Kushner'in iş arkadaşlarıyla kişisel e mail hesabı üzerinden yazıştığı ortaya çıktı.

Kushner'in avukatı Abbe Lowell'ın CNN içi doğruladığı bilgiye göre Kushner, Beyaz Saray'daki işlerini idare etmek için Beyaz Saray adresini kullanıyor ama yüzden az e-posta da Kushner'in hesabına gitti veya bu hesaptan yollandı.

Politico'nun haberine göre ise Jared Kushner'in e-mail hesabı aralık ayında oluşturuldu. Hesap, diğer danışmanlarla, Beyaz Saray yetkilileriyle etkinlik planlamak, medyada çıkacak haberler için muhtelif kişilerle yazışmak için kullanıldı. Lowell özel hesaptan gönderilip alınan postaların haber metinleri, köşe yazıları ve analizler olduğunu söyledi. Abbe Lowell, Kushner'in işle ilgili özel hesabında olan bütün yazışmalarını resmi e-postasına da yönlendirdiğini açıkladı. ABD Başkanı Donald Trump seçim kampanyası boyunca rakibi Hillary Clinton'un Dışişleri Bakanı olduğu sırada özel hesabından devlet yazışmalarını yapmasını eleştirmişti. (Dış Haberler)