Suriye: Bu Erdoğan için bir şans

Şam'dan İdlib değerlendirmesi: Türkiye'nin gözlemci göndermesi, topraklarımızda askerlerine meşruiyet kazandırmıyor. Bu anlaşma Erdoğan için bir şans.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya, İran ve Türkiye'nin arabuluculuğunda yapılan barış görüşmelerinde dün varılan anlaşma hakkında Şam yönetiminden de açıklama geldi. Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan bir kaynak devlet medyasına demecinde, Türkiye'nin İdlib'de oluşturulacak çatışmasızlık bölgesine 500 gözlemci göndermesinin 'Suriye topraklarındaki Türk askeri varlığını meşrulaştırmadığını' söyledi. Kaynak, Astana'da varılan anlaşmanın 'Türk tarafı ve Erdoğan hükümeti için bir şans olduğunu' da savundu.

Suriye devlet ajansı Sana'ya konuşan kaynak, Suriye hükümetinin İdlib'deki çatışmasızlık bölgesine ilişkin anlaşma konusunda Rusya ve İran'ın garantörlüğüne güvendiğini söyledi. Kaynak anlaşmanın 'silahlı terörist grupların garantörlüğünü üstlenen Türk tarafı ve Erdoğan hükümeti açısından teröre destek vermekten vazgeçmek için bir şans olduğu' yorumunu yaptı.

Dışişleri yetkilisi, İdlib'deki çatışmasızlık bölgesinin geçici bir anlaşma olduğunu, Türkiye'nin ülkedeki askeri varlığını meşrulaştırmadığını ve Suriye yönetiminin toprak bütünlüğünü koruma hakkından feragat etmeyeceğini söyledi. (Dış Haberler)

Türkiye İdlib'e 500 gözlemci gönderiyorTürkiye İdlib'e 500 gözlemci gönderiyor

Etiketler Erdoğan Suriye şans