Katar Berlin'de açıkladı: Görüşmeye hazırız

Katar'dan abluka uygulayan Arap ülkelerine bir zeytin dalı daha... Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad el Sani, Almanya ziyaretinde yaptığı açıklamada masaya oturmaya istekli olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad el Sani, kendilerine abluka uygulayan Körfez ülkeleriyle masaya oturmaya hazır olduklarını söyledi. El Sani, Berlin ziyaretinde Almanya Başbakanı Angela Merkel'le ortak basın toplantısında, "Bildiğiniz gibi Katar'a 100 günü aşkın süredir abluka uygulanıyor. Katar'ın bu meseleyi çözmek için masaya oturma istekliliğimizden söz ettik" dedi.

Merkel ise ortak basın toplantısında, krizin hâlâ çözülememesinden endişe duyduğunu belirtip Kuveyt ile ABD'nin arabuluculuk çabalarını desteklediklerini söyledi.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn 5 Haziran günü ortak bir karar alarak Katar'la diplomatik ve ticari ilişkilerini kesmiş, doğalgaz zengini Körfez ülkesini terörü finanse etmek ve İran'la yakınlaşmakla suçlamıştı. Tarafları uzlaştırmak için yapılan arabuluculuk girişimlerini henüz sonuç vermiş değil. (Dış Haberler)