Kuzey Koreliler füzeyi duymamış!

Kuzey Korelilerin, tüm dünyanın konuştuğu son füze denemesini 24 saat geç öğrendiği ortaya çıktı. Kuzey Kore devlet televizyonu, ülkenin Japonya'nın üzerinden füze fırlattığı haberini bir gün sonra yayınladı..

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Kore halkının, ülkenin Japonya üzerinden fırlatarak gerçekleştirdiği son füze denemesinden 24 saat geç haberdar olduğu ortaya çıktı. Kuzey Kore devlet medyası, tüm dünyayı ayağa kaldıran denemenin yapıldığını 24 saat sonra duyurdu.

Devlet televizyonunda yayınlanan haberde, Japonya'nın üzerinden fırlatılan füzenin 'ABD'nin Pasifik'teki üssü Guam'ı zapetmek için anlamlı bir başlangıç olduğu' ifadeleri kullanıldı. Haberi, sunum tarzı ve geleneksel giysileriyle artık tüm dünyanın tanıdğı spiker Ri Chun Hee sundu. Ri, "Becerikli ordumuz ve liderimiz Kim Jong-un sayesinde, ele geçiremeyeceğimiz bir düşmanımız yok" dedi.

Kuzey Kore yönetimi, son füze denemesine özel pullar da bastırdı.

kore3

ÇİN: BİLGİSAYAR OYUNU DEĞİL

Krize ilişkin diplomatik tartışmalar da sürüyor. Kuzey Kore'nin tek müttefiki sayılan Çin, Japınya ile ABD'nin yeni yaptırım girişimine tepki gösterdi. Çin Dişişleri Sözcüsü Hua Chunying, diyalog denenmeden önce yaptırım yöntemine başvurulmasını eleştirerek, "Kore yarımadası bir bilgisayar oyunu değildir" açıklaması yaptı. (Dış Haberler)