Senato'da burkalı eyleme tepki

Burkanın yasaklanmasını savunan aşırı sağcı senatör Hanson, Avustralya parlamentosunda bir oturuma burkayla katılınca tepki çekti. Adalet Bakanı Brandis'in "Müslümanlara saygı gösterin" dediği konuşması alkış aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya'da burkanın yasaklanması yönündeki girişimleriyle tanınan aşırı sağcı siyasetçi Pauline Hanson, parlamentoda bir oturuma burkayla girdi. Göçmen ve Müslüman karşıtlığıyla tanınan tek Ulus Partisi liderinin bu hamlesi hem hükümetten hem de ülkedeki Müslümanlardan tepki çekti.

Hanson, parlamentodaki koltuğunda yaklaşık 20 dakika boyu burkayla oturdu. Kadın vekil, burkasını çıkardıktan sonra bu giysinin ulusal güvenlik gerekçesiyle kamusal alanda yasaklanması çağrısı yaptı. "Bunu çıkarmaktan çok mutluyum çünkü parlamentoda yeri yok" diyen Hanson şöyle devam etti:

"Bankada, bir başka yerde veya mahkemede kar maskesi ve kask takmak yasak. Peki neden yüzünü kapatan ve bu nedenle kimliği belirlenemeyen bir kişiye aynısı yapılmıyor?"

burka4

BAKANIN TEPKİSİ ALKIŞLANDI

Hanson'ın bu 'eylemi', Adalet Bakanı George Brandis'in tepkisini çekti. Brandis, "Bugün burkayla parlamentoya gelerek yaptığınız gösteriyi gözardı etmeyeceğim. Hepimiz, İslam inancının bir sempatizanı olmadığınızı biliyoruz. Sizi, diğer Avustralyalıların dini hassasiyetlerine saygısızlık etmemek konusunda uyarıyorum. Hayır Senatör Hanson, burkayı yasaklamayacağız" dedi. Bu sözler Senato'da alkışlandı.

burka3

Ülkedeki İslami Konsey'in başkan yardımcısı Adil Salman da Hanson'ın kendisini küçük düşürdüğünü söyleyip, "Bu çok rahatsız edici ama İslam inancıyla geçmişte de dalga geçmeye çalıştığı için şaşırtıcı değil" dedi.

İlk olarak 1990'larda, Asyalı göçmenlere ve sığınmacılara karşı muhalefetiyle tanınan Hanson, son dönemde İslami giysiler ve cami inşaatlarına karşı kampanyalarıyla tepki çekiyor. Hanson'ın partisinin dört vekili var. (Dış Haberler)