İran'dan rest: Birkaç saate anlaşmadan çıkarız

İran Cumhurbaşkanı Ruhani nükleer anlaşmadan birkaç saatte çekilebileceğini söyledi. Ruhani ABD'nin 'iyi bir ortak olmadığını' ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani devlet televizyonu tarafından canlı yayınlanan meclis oturumunda, "ABD yaptırımlarına yenisini eklerse İran saatler içerisinde nükleer anlaşmayı sonlandırabilir" dedi. Ruhani eğer ABD yaptırım uygulama deneyimine geri dönmek istiyorsa kendilerinin de haftalar, aylar değil saatler içinde anlaşma öncesi koşullara, o zamankinden daha da güçlü bir halde geri dönebileceklerini vurguladı.

ABD İYİ BİR ORTAK DEĞİL

Ruhani ABD'nin uluslararası anlaşmaları yok saydığını söyledi ve Trump'ın Küba ve Paris iklim anlaşmalarına yönelik tavrını örnek gösterdi. Hasan Ruhani, bu örneklerin Trump'ın iyi bir müzakereci ve partner olmadığını gösterdiğini ifade etti.

ABD Hazine Bakanlığı  Tahran yönetiminin yörüngeye uydu yerleştirebilen bir füze fırlatmasının ardından Temmuz ayında altı tane İran firmasına yaptırım kararı almıştı. Ağustos ayının başında ise ABD başkanı Donald Trump, Kongre onayıyla İran, Kuzey Kore ve Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar imzaladı. (Reuters)