Tillerson, Barzani'yi aradı: Referandumu erteleyin

Barzani'yi telefonla arayan ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, bağımsızlık referandumunun ertelenmesini istedi. Barzani ise "Referandumun ertelenmesi halinde Kürdistan halkına nasıl bir gelecek garanti verilecek?" sorusunu yöneltti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın, Irak Kürdistan Bölgesel yönetimi Başkan Mesud Barzani’yi arayarak, 25 Eylül'de yapılacağı açıklanan referandumun ertelenmesini istedi.

Rüdaw'ın haberine göre telefon Barzani'nin ofisinden telefon görüşmesine ilişkin bir açıklama yapıldı.Açıklamada ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Mesud Barzani’yi dün akşam aradığı belirtilirken şu bilgilere yer verildi:

"Tillerson’ın ‘referandumu erteleyin’ talebine Başkan Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin Irak’la birlikte yaşama adına büyük bir çaba sarfettiğini ancak başarılı olamadığını, bu nedenle de Kürdistan halkının kendi kaderini tayin edeceğini vurguladı.

Başkan Barzani, Rex Tillerson’a, ‘Referandumun ertelenmesi halinde Kürdistan halkına nasıl bir gelecek garanti verilecek?’ sorusunu yöneltti.”