Donald Trump: Ateş ve gazapla karşılaşacaklar

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore için tehditvari ifadeler kullandı. Trump, "dünyanın daha önce görmediği bir ateş ve gazap onları bekliyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, Bedminister'da bulunan Ulusal Golf Kulübü'nde Kuzey Kore'yle yaşanan nükleer füze gerginliği ile ilgili konuştu.

Sert ifadeler kullanan ABD Başkanı, "Kuzey Kore için en iyi şey Birleşik Devletleri bundan sonra tehdit etmemektir. Eğer böyle devam ederse dünyanın daha önce görmediği bir ateş ve gazap onları bekliyor," diye konuştu.

KUZEY KORE'DEN YANIT GELDİ

Kuzey Kore, ABD Başkanı Donald Trump'ın yapılacak herhangi bir tehdide "ateş ve gazap" ile karşılanacağını söylemesinden sadece birkaç saat sonra, ABD Pasifik topraklarında bulunan Guam'a yönelik füze denemesi planının "titizlikle incelendiğini" söyledi.

Kuzey Kore hükümetinin yayın organı KCNA haber ajansı tarafından yapılan açıklamada, Koreli Halk Ordusu sözcüsü, lider Kim Jong Un'in daha önce de açıkladığı karara göre, füze denemesi planının "her an ardışık bir şekilde yürürlüğe konacağını" söyledi.

Kuzey Kore resmi haber ajansına konuşan askeri yetkili, Guam çevresini hedef alacak ve Hwasong-12 balistik füzelerinin kullanılacağı bir saldırının üzerinde durduklarını açıkladı.

Kuzey Koreli askeri yetkiliye göre, saldırı planı ABD'nin Guam adasındaki Anderson Hava Üssü'nü de içerebilir. Söz konusu üs, B-1 bombardıman uçakları tarafından Güney Kore uçuşlarından sonra yakıt ikmali için kullanılıyor. Açıklamaya göre B-1 uçaklarının uçuşları Kuzey Kore'yi tehdit amacı taşıyor.

kim-il-iç

MİNYATÜR NÜKLEER BAŞLIK İDDİASI

Amerikan Washington Post gazetesi ise Pyongyang’ın uzun menzilli kıtalar arası füzelere yerleştirilebilecek "minyatürleştirilmiş" nükleer savaş başlığı ürettiğini yazdı. Gazete haberini Savunma İstihbarat Örgütü’nün geçen ay tamamladığı gizli rapora dayandırdı. Bu gelişmeyle Kuzey Kore’nin tam anlamıyla bir nükleer güç olma yolunda önemli bir eşiği aştığı ifade ediliyor. (DIŞ HABERLER)