'Lucifer' Avrupa'yı esir aldı

Aşırı sıcaklar yüzünden Avrupa'da 10 ülkede alarm verildi. İtalyanların 'Lucifer (Şeytan)' adını verdiği sıcak hava dalgası en az iki kişinin ölümüne yol açtı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de hava sıcaklığı bunaltıcı seviyelere yükselirken, Avrupa'da da durum farklı değil. İtalya, İspanya ve Hırvatistan'da sıcaklık 43 dereceye kadar çıktı; Aşırı sıcaktan 10 ülkede kırmızı alarm uyarısı yapılırken, en az iki kişi hayatını kaybetti. Sıcak hava dalgası kıtada, İtalyanların taktığı 'Şeytan (Lucifer)' adıyla anılıyor. Avrupa'daki durum özetle şöyle:

  • Sıcak hava dalgasından en çok etkilenen yerler İtalya ve Balkanlar. Ancak Polonya'nın güneyi gibi daha kuzeyde kalan bölgelerde de sıradışı yükseklikte sıcaklıklar ölçülüyor.
  • Avrupa meteoroloji kurumu Metroalarm, 10 ülke için kırmızı alarm verdi. Hava sıcaklığının önümüzdeki hafta da 40 derece civarlarında seyretmesi bekleniyor.
  • Biri Romanya'da, biri Polonya'da olmak üzere en az iki kişi aşırı sıcaktan öldü. Çok sayıda kişinin de güneş çarpması ve sıcak kaynaklı şikâyetlerle hastanelere başvurduğu belirtiliyor.
  • Arnavutluk'ta en az 75 orman yangını çıktı; 300 itfaiyeci ve asker alevlerle baş edemeyince Avrupa Birliği'nden acil yardım istendi.

İTALYA'DA 26 KENTTE UYARI

  • İtalya'da şarap üreticileri aşırı sıcaktan dolayı erken hasat yapmak zorunda kaldı. Slow Food hareketinin kurucusu Carlo Petrini, üzüm hasadının 15 Ağustos'tan önce başladığını hiç hatırlamadığını söyledi.
  • İtalya'da Venedik ve Roma dahil 26 kentte uyarı yapıldı.
  • Sırbistan, Bosna, Makedonya ve Hırvatistan'da da orman yangınları var. Yetkililer halka evden mümkün olduğunca çıkmama ve su tüketimini artırma çağrısı yaptı.
  • Kıtanın güneyinde çok sayıda turistik bölgede turistlere gölgede kalma ve yanlarında her zaman su bulundurma uyarısı yapıldı. (Dış Haberler)

İstanbul'da sıcaklık 45 derece hissedilecek: Ardından sel gelebilir İstanbul'da sıcaklık 45 derece hissedilecek: Ardından sel gelebilir