Kuzey Kore liderine, 'Tombul suratlı o... çocuğu' dedi!

Filipinler'in 'sivri dilli' lideri Duterte, balistik füze denemeleri nedeniyle Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a küfretti. Duterte, O, o... çocuğu manyak, bir hata yaparsa, Uzak Doğu çorak topraklar haline gelir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filipinler'in 'ağzı bozuk' lideri Rodrigo Duterte'nin hedefinde bu kez balistik füze denemeleriyle gündemden düşmeyen Kuzey Kore'nin lideri Kim Jong-un vardı. Daha önce eski ABD Başkanı Obama'ya 'O.. çocuğu' diyerek küfür eden Duterte, Kim hakkında da "O, o... çocuğu manyak, bir hata yaparsa, Uzak Doğu çorak topraklar haline gelir" dedi.

72 yaşındaki Duterte, 10 üyeli Güney Asya Ülkeleri Birliği'nin (ASEAN) Filipinler'in başkenti Manila'da yapacağı güvenlik forumu öncesinde ulusal televizyondan yayınlanan konuşmasında, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un hakkında çok sert ifadeler kullandı. Duterte "Tehlikeli oyuncaklarla oynuyor. Bu deli adamın şirin görünen tombul suratına aldanmayın. O, o… çocuğu manyak, bir hata yaparsa, Uzak Doğu çorak topraklar haline gelir. Bu nükleer savaş durdurulmalı. Çünkü eğer burada sınırlı bir çatışma yaşanırsa size söylüyorum, nükleer serpinti toprak ve kaynaklara gelir. Bize ne olacağını bilmiyorum. Bir daha verimli bir şey yetiştiremeyebiliriz" dedi.

Duterte geçen sene yapılan seçimle iktidara gelmişti. Uyuşturucuya karşı yürüttüğü 'savaşta' binlerce kişinin ölmesi nedeniyle yabancı liderler tarafından insan hakları ihlalleri ile suçlanan Duterte, kullandığı küfürlü dil ve tecavüz hakkındaki 'şakaları' nedeniyle tepki çekmişti. (Kaynak: Sputnik)