Trump'ın damadı: Gizli kapaklı işim yok

Seçim döneminde Ruslarla gizli görüşme yapmakla suçlanan Kushner bugün Senato'da ifade verdi. Kushner, 'Ruslarla toplantının amacını bilmediğini' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD başkanı Donald Trump'ın damadı Jared Kushner, Senato İstihbarat Komitesi'ne verdiği ifadede Rusya'yla herhangi bir gizli kapaklı iş çevirmediğini söyledi. Kushner, 2016 yılında kampanya sırasında ve başkanlığa geçiş döneminde Ruslarla aşağı yukarı dört tane toplantı yaptığını söyledi.

Jared Kushner, başkanlık kampanyası sırasında herhangi bir yabancı devletle bir tezgah içinde olmadığını, bu tür ilişkilere girmiş kimseyi de tanımadığını ifade etti. Kushner, kapalı yapılan oturumun ardından yazılı olarak dağıtılan Senato ifadesinde, "Benim uygunsuz ilişkilerim yok. Özel sektörde herhangi bir iş bağlantım için Rus sermayesine bel bağlamadım" diyor. Kushner katıldığı toplantıyla ilgili aslında tamamen zaman kaybı olduğunu hatta yaklaşık on dakika sonra asistanına mail atarak toplantıdan çıkması için onu aramasını istediğini söyledi.

'TELEFON GÖRÜŞMELERİNİ HATIRLAMIYORUM'

Bu ay içinde ortaya çıkan Donald Trump'ın oğlu Trump Jr'ın maillerinde o sırada başkan adayı olan Donald Trump'ın rakibi Demokrat Parti adayı Hiillary Clinton hakkında Rus hükümetinden gelecek tahrip gücü yüksek bir istihbarat bilgisi beklentisi olduğu anlaşılıyordu. Trump'ın damadı verdiği ifadede, kendisi toplantıya giderken katılımcıların Ruslardan Hillary Clinton aleyhinde istihbarat alma umudunun olduğunun farkında olmadığını söyledi. Rus elçisi Sergey Kislyak'la nasıl bir araya geldiğiyle ilgili ise kendisiyle ilk defa 2016 yılının Nisan ayında Washington'da görüştüğünü, seçimlerden sonra da 1 Aralık'ta buluştuklarını, gündem maddesinin de iki ülke arasındaki ilişkilerde yeni bir sayfa açılması olduğunu söyledi. Kushner, Nisan ve Kasım ayında yapılmış herhangi bir telefon görüşmesine dair bir şey hatırlamadığını savunuyor.

Jared Kushner, yarın da Temsilciler Meclisi'nin İstihbarat Komitesi'nde ifade verecek. Komite'nin özellikle Rus avukat Natalia Veselnitskaya'nın katıldığı toplantıyla ilgili bilgi almak isteyeceği biliniyor. (Dış Haberler)