Oğul Trump'ın görüşmesinde Sovyet ajanı mı vardı?

Trump'ın oğluyla Rus avukatın görüşmesinde eski bir SSCB casusunun da olduğu iddia ediliyor. Eski ajanın çift pasaport taşıdığı düşünülüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın oğlu Trump Jr.'ın, başkanlık kampanyası sırasında rakip aday Hillary Clinton aleyhinde bilgi almak için Rus bir avukatla gerçekleştirdiği buluşmaya dair yeni iddialar gündeme gelmeye devam ediyor. NBC kanalının haberine göre, Trump Jr.'ın Rus hükümetine yakın avukat Natalia Veselnitskaya'la buluşmasında bir de eski Sovyetler Birliği (SSCB) ajanı hazır bulundu. Söz konusu ajanın şu an ABD'de Rusya yanlısı lobi faaliyetlerinde bulunduğu belirtildi.

VESELNİTSKAYA: 'TOPLANTIDA BİR KİŞİ DAHA VARDI'

NBC kanalı eski ajanın ismini vermemekle beraber, 'Rus istihbaratıyla ilişkilerini inkâr eden, çift pasaportlu eski bir SSCB ajanı' olduğunu belirtti. İddialara göre, aynı zamanda eski bir Rus ordusu mensubu olan bu ajan yıllar önce ABD'ye göç etti ama ülkesindeki istihbarat kuruluşlarıyla ilişkileri de devam ediyor. İlerleyen saatlerde toplantıda bulunan eski ajanın Küresel İnsan Hakları Sorumluluk Vakfı (HRAGI) lobicilerinden Rinat Ahmetşin olduğu ortaya çıktı. HRAGI Vakfı Rus çocuklarının ABD'liler tarafından evlat edinilebilmesini sağlayan 2009 tarihli Magnitsky Yasası'nın iptal edilmesi için çalışıyor. Ahmetşin istihbarat kuruluşlarıyla artık bir bağının kalmadığını iddia ediyor ama Business Insider yazarı sitesine görüş veren Magnitsky Yasası önayak olan iş adamı William Browder eski ajan olmak diye bir şeyin mümkün olmadığını yazdı.

Görüşmede bulunan avukat Natalia Veselnitskaya, toplantıda Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner ile o dönem kampanya şefi olan Paul J. Manafort dışında bir kişinin daha bulunduğunu söylemiş ama isim vermeyi reddetmişti. NBC'nin ulaştığı Kushner ve Manafort'un sözcüleri ise herhangi bir yorum yapmadı.

Trump Jr.'ın, babasının seçimlerdeki rakibi Clinton aleyhinde bilgi alabilmek için Veselnitskaya'yla buluştuğu iddia ediliyordu. Veselnitskaya, Trump Jr.'la biraraya geldiğini doğrulamıştı ama görüşmede ABD'deki başkanlık kampanyasını konuşmadıklarını iddia etmişti.

Trump'a yeni suçlama: Oğlu Ruslarla görüştü!Trump'a yeni suçlama: Oğlu Ruslarla görüştü!