Rakka'da IŞİD'den karşı saldırı

IŞİD, Rakka'da YPG'nin de çatısı altında savaştığı SDG'ye karşı saldırıya geçti. Örgütün kentin sanayi bölgesini yeniden ele geçirdiği iddiası SDG tarafından yalanlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD, Rakka'nın Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) karşı saldırıya geçti. Örgütün kentin sanayi bölgesinin büyük kısmını SDG'den geri aldığı öne sürülürken, SDG karşı saldırıyı teyit etse de sanayi bölgesinin kaybedildiğini yalanladı.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin iddiasına göre, Rakka'nın doğusunda, sanayi bölgesinin de bulunduğu el Rawda, el Nahdha ve el Dereya bölgelerinde dün gece geç saatten bu yana çetin çatışmalar yaşanıyor. Gözlemevi, IŞİD'in sanayi bölgesinin büyük kısmında kontrolü geri aldığını da ileri sürdü.

SDG'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamadaysa, çetin çatışmalar yaşandığı doğrulandı ancak bölgenin tamamının hâlâ kendilerinin kontrolünde olduğu vurgulandı.

Rakka'nın doğusundaki sanayi bölgesinin IŞİD'den alınması, YPG'nin de çatısı altında savaştığı SDG'nin Rakka operasyonundaki en önemli gelişme sayılıyordu. IŞİD2in karşı saldırısıysa, aylardır devam eden operasyonda bir ilk teşkil ediyor.

SDG dün, Rakka'nın güneyindeki son çıkış yolunun da kapatılmasıyla kentin tamamen kuşatıldığını duyurmuştu. (Dış Haberler)

Etiketler IŞİD Rakka YPG SDG