Almanya'da eşcinsel evliliğe onay

Almanya'da uzun süredir gündemde olan eşcinsel evlilik yasası parlamentoda kabul edildi. Başbakan Angela Merkel 'hayır' oyu verdiğini açıklasa da, "Umarım karar toplumsal barışa katkı sağlar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya parlamentosu, eşcinsel evliliklere izin veren yasa tasarısını onayladı. Alman Federal Meclisi'nin bu kararıyla, ülkedeeşcinsel çiftlerin resmi nikâhla evlenmeleri mümkün olacak.

Oylamada 393 vekil 'evet' derken, 226 vekil karşı yönde oy kullandı. Dört vekil de çekimser kaldı.

Söz konusu tasarı, iktidardaki Hristiyan Birlik partilerinin (CDU/CSU) yıllardır engelleniyordu. Eylül ayında genel seçimler için sandığa gidecek ülkede, Başbakan Angela Merkel'in olası bir oylamada grup kararı almayacaklarını açıklayıp 'vekilleri vicdanlarına göre karar vermeye' çağırmasının ardından tasarı meclis gündemine alınmıştı.

MERKEL: 'HAYIR VERDİM' AMA...

merkel

Merkel, oylamanın hemen ardından 'hayır' oyu verdiğini açıklayarak "Bana göre evlilik bir kadınla bir erkek arasında olmalıdır" dese de bunun şahsi görüşü olduğunun altını çizdi. Merkel demokrasi vurgusu yaparak, "Umarım bugünkü oylama farklı fikirlere saygıyı geliştirmekle kalmaz, aynı zamanda toplumsal uyum ve barışa katkı sağlar" diye konuştu. (Dış Haberler)