Evine uçakla giden generale soruşturma

Fransız generale bir uçağı özel işinde kullandığı için soruşturma açıldı. Uçak eve gitmek için kullanılmış.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransız Hava Kuvvetleri'nde görev yapan bir generale  orduya ait jeti özel işlerinde kullandığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Hava Kuvvetlerinin ikinci komutanı olan ve Bordeaux'da görev yapan General Richard Reboul'ün ordunun eğitim için kullandığı Alphajet uçağını yaklaşık 10 defa Salon-de-Provence  kasabasındaki evine gitmek için kullandığı iddiası üzerine soruşturma başlatıldığı bildirildi. Bordeaux'dan Provence gidiş karayoluyla 5 ila  6 saat uçakla bir buçuk saat sürüyor.

Açıklamada, soruşturmanın amacının, olayın aydınlatılması ve hava kuvvetlerinin imkanlarının kullanma biçimini açığa çıkarılması ve hem bu olaya ilişki hem de genel düzeyde koşulların doğrulanması olduğu ve soruşturma neticesinde disiplin cezası da dahil olmak üzere yaptırımlar uygulanabileceği kaydedildi. Konu hakkında Hava Kuvvetlerinin de iç soruşturma açtığı bildirildi.

Fransız medyasının yatığı hesaba göre Reboul'un bu seyahatlerinin hava kuvvetleri ve vergi mükelleflerine maliyeti 14 bin euro. Yedi saatlik bir ten yolculuğunun maliyetinin ise 200 euro olduğu söyleniyor. (Dış Haberler)