Vatikan'ın üç numarasına cinsel taciz suçlaması

Vatikan, tarihinin en büyük cinsel taciz skandallarından biriyle çalkalanıyor. Katolik Kilisesi'nin en üst en üst düzey üçüncü ismi, Papa Francis'in danışmanı ve Vatikan Hazinedarı olan Avustralyalı Kardinal George Pell cinsel tacizle suçlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya polisi, Katolik Kilisesi'nin en üst en üst düzey üçüncü ismi olan Vatikan Hazinedarı Avustralyalı Kardinal George Pell'e cinsel taciz suçlamaları yöneltti. Suçlamanın, cinsel taciz iddialarına 'sıfır hoşgörü' vaat eden Papa Francis'i zora sokması bekleniyor.

'BİRDEN ÇOK KİŞİ'

Victoria eyaleti polisi, suçlamaların bugün 76 yaşında olan Pell'in Avustralya'da görev yaptığı 1970'lerde yaşanan olaylarla ilgili olduğunu duyurdu. Açıklamada, Pell hakkında birden çok kişinin taciz iddiasında bulunduğu belirtildi. İddiaların ayrıntıları açıklanmazken, Pell suçlamaları reddetti.

Bugüne dek Katolik Kilisesi'nde cinsel tacizle suçlanan en üst düzey isin olan Pell'in 18 Temmuz'da mahkemeye çıkması bekleniyor.

KİLİSE: AVUSTRALYA'DA MAHKEMEYE ÇIKACAK

Kiliseden yapılan açıklamadaysa Pell'in suçlamaları reddettiği ve aklanmak için Avustralya'ya döneceği belirtildi. Pell, geçen yıl hastalığını gerekçe göstererek aynı soruşturmada ifade vermek için Avustralya'ya gitmeyi reddetmiş, Roma'da Avustralyalı dedektiflere gönüllü ifade vermişti. (Dış Haberler)