Şanzelize saldırganı Türkiye'de sorgulanmış

Paris'te Şanzelize (Champs Elysees) bulvarındaki saldırıya teşebbüs eden 'Adam D.' nin Türkiye'de bir çok kez bulunduğu ortaya çıktı. Saldırganın 2016 yılında kendisine ait olan büyük miktarda altın ve mücevher nedeniyle Türk yetkililer tarafından sorgulandığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Paris'te Şanzelize bulvarındaki saldırıya teşebbüs eden 'Adam D.'  isimli saldırganın Türkiye'de bir çok kez bulunduğu ve 2016 yılında kendisine ait olan büyük miktarda altın ve mücevher nedeniyle Türk yetkililer tarafından sorgulandığı ortaya çıktı.

Fransa Cumhuriyet Savcısı Francois Molins 'Adam B.' isimli saldırganın IŞİD'e katılmak için Suriye'ye gitmeyi planladığını söyledi. Molins ayrıca, saldırganın arabasından çıkan cephaneliğin geniş çaplı bir saldırı hedeflendiğine işaret ettiğini belirterek, "Araçta bulunan silah cephanesini, hazırlanan terör eyleminin ölçeğine dikkat çekiyor ve eğer başarılı olsaydı insan hayatında korkunç sonuçlar doğuracaktı" diye konuştu. Yetkililer saldırganın arabasında bir saldırı tüfeği, iki tabanca, mühimmat ve iki büyük gaz kutusu bulunduğunu duyurmuştu. Molins, yetkililerin saldırıdan sonra arabadan çıkan turuncu dumanın henüz ne olduğu anlayamadığını da sözlerine ekledi.

NE OLMUŞTU?

Pazartesi günü Paris’in Champs-Elysees (Şanzelize) Bulvarı’nda bir araba polis aracına çarptıktan sonra infilak etmişti. Hükümet yetkilileri patlamanın ardından hayatını kaybeden aracın şoförünün silahlı olduğunu ve bunun bir terör saldırı girişimi olduğunu açıklamıştı. (Dış Haberler)