Rakka için özel askeri güç oluşturuluyor

Rakka, İŞİD'den alındıktan sonra kentin güvenliğini sağlamak için özel güvenlik güçleri oluşturuluyor. Uluslararası koalisyonun askeri uzmanları tarafından eğitim verilen güçler arasında Kobanili Kürtler de var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'nin Rakka kentini IŞİD'den kurtarmak için başlatılan Rakka operasyonunun merkezi Ayn İsa kasabasında, özel güvenlik güçleri oluşturuluyor. IŞİD’den kurtarıldıktan sonra Rakka’nın güvenliğini sağlamak amacıyla oluşturulan güvenlik güçlerinin ikinci eğitim devresi sona erdi.

Söz konusu güçler, ABD ve uluslararası koalisyonun askeri uzmanlarınca eğitiliyor. Rudaw'ın haberine göre eğitim devresini tamamlayan güçlerin öncü kadrolarından olduğu belirtilen El-Muhammed, oluşturulan güçlerin en önemli görevinin sivilleri korumak olduğunu söyledi. El-Muhammed oluşturulan güçlerin mayın temizleme ve bombalı araçları imha konularında da eğitim aldıklarını söyledi.

17 AYLIK EĞİTİM

Eğitim görenlerin çoğunluğunu Arapların oluşturduğu ancak Rakka ve Kobani’den Kürtlerin de eğitim devrelerine katıldığı belirtiliyor. Oluşturulan iç güvenlik güçleri üyelerinden olan Velid, eğitim devreleri hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Biz, iç güvenlik güçlerinin üyeleriyiz ve 6 ay önce bu devreye geçtik. Teröristlere karşı koyma, bombalı otomobil saldırıları ve sivil halkın bulunduğu alanları koruma konularında 17 ay eğitim gördük.”

EĞİTİMİ KOALİSYON GÜÇLERİ VERİYOR

Söz konusu eğitim devrelerinin yetkilileri, Ayn İsa kasabasına yerleşen ABD ve IŞİD karşıtı koalisyon güçlerinin askeri uzmanları tarafından eğitildiklerini belirtiliyor. Eğitim devresi yetkililerinden Ali, iç güvenlik güçlerinin aldığı eğitimle ilgili şöyle konuştu:

175 kişiden oluşan iç güvenlik güçlerinin ikinci eğitim devresini tamamladık. Askeri, siyasi ve düşünsel eğitimler ABD’li ve koalisyon güçlerinden arkadaşlar tarafından verildi.”

ABD destekli Demokratik Suriye Güçleri’nin başlattığı Rakka’yı IŞİD’den kurtarma operasyonu devam ederken, kentin IŞİD’den sonraki güvenliği için hazırlık yapıldığı ve Menbic örneğinde olduğu gibi Rakka’nın da Arap sakinlerine devredileceği belirtiliyor.