Esad da Rakka'ya gidiyor!

Suriye ordusunun, SDG'nin de operasyon yürüttüğü Rakka'nın batısındaki alanda ilerleyişi sürüyor. Yedi köyün IŞİD'den alındığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye iç savaşında gözlerin çevrildiği Rakka ve çevresinde dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Suriye ordusunun, Rakka'nın batısındaki çöllük bölgede ani ve beklenmedik bir ilerleme kaydettiği belirtiliyor.

Hizbullah'tan yapılan açıklamaya göre Suriye ordusu, bölgedeki mevzilerinden yaklaşık 32 kilometre ilerleyerek yedi köyü IŞİD'den aldı. Ordunun böylece, Itriye ile SDG'nin elindeki Tabka arasındaki otobanın bir kısmını ele geçirdiği belirtildi. IŞİD, Itriye ile Tabka arasında, Rakka'nın batısında kalan bu bölgeyi hem tedarik rotası olarak, hem de Halep kırsalında Suriye ordusunun elindeki köylere saldırmak için kullanıyordu. El Rusafa petrol sahası da bu bölgenin yakınında.

Suriye'deki savaş son haftalarda, çölden oluşan söz konusu bölgeye odaklanmış durumda. IŞİD giderek Rakka merkeze çekilirken, hem ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) hem de Suriye ordusunun bölgedeki operasyonları sürüyor. ABD liderliğindeki koalisyon geçen hafta Suriye ordusunun ilerlemesini engellemek için üç hava saldırısı düzenlemişti. (Dış Haberler)