Rus siyasetçi: Türkiye, Şanghay'a üye yapılmalı

Rusya Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski, ŞİÖ'nün yeni üyelerle genişletilmesini istedi. Jirinovski, Türkiye'nin üye devletler arasında yer alması gerektiğini kaydetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski, Türkiye'nin Şanghay İşbirliği Örgütü’ne (ŞİÖ) üye yapılması gerektiğini söyledi. Jirinovski, yeni üyeler için çalışmalarının hızlandırılmasını istedi.

Sputnik'in haberine göre, Rusya Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski, Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen ŞİÖ Liderler Zirvesi'ni değerlendirdi. Pakistan ve Hindistan'ın tam üyeliğinin onaylanmasını yorumlayan Jirinovski, Türkiye'nin üye olmasına ilişkin tartışmalara da değindi.

Jirinovski, "ŞİÖ'ye yeni üyeleri almak için çalışmaları hızlandırmak gerekiyor. Bu bağlamda örgüte üye olmayı arzulayan Türkiye, İran ve Afganistan'ın sayesinde bir an önce ŞİÖ'ü genişletmek lazım" dedi.

'ABD 16 YILDIR BİR ŞEY YAPAMADI'

Afganistan konusunda anlaşma sağlanabileceğini belirten Jirinovski, ülkedeki yabancı birliklerin yerini ŞİÖ polis birliklerinin almasını önerdi.

Jirinovski, "Afganistan konusunda da anlaşabiliriz. Tüm yabancı askeri birlikler orayı terk etsin ve ŞİÖ polis birlikleri oraya yerleşsin. Belki böylece ülkede barış sağlayabiliriz. Çünkü 16 yıldır NATO ve ABD orada bir şey yapamadı, onlar ülkenin kalkınmasına da engel oluyor" diye konuştu.