Fransız ırkçı kadın, İranlı mülteci öğretmene ilk görüşte aşık oldu!

Geçmişte aşırı sağcı Ulusal Cephe'ye üye olan Beatrice Huret İranlı göçmen Muhtar Mahmudi'ye aşık oldu. Huret yaşadıklarını, 'Calais, Benim Aşkım' isimli kitabında anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransız vatandaşı Beatrice Huret, aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi'nin üyesiydi. Huret'in yedi sene önce kanserden kaybettiği eşiyse ırkçı kimliğiyle bilinen bir polisti. Beatrice Huret, iki sene önce otostop çeken Sudanlı bir mülteci çocuğa yardım edince daha önce hiç ilgilenmediği Calais kampındaki insanlık dışı koşulları gördü. Mültecilere destek amacıyla kampa kıyafet, battaniye, yiyecek ve kitap götürdü. Genç kadın, hayatının aşkı İranlı öğretmen Muhtar Mahmudi’yle de orada tanıştı. Muhtar, Hıristiyanlığı kabul ettiği için ülkesinden kaçmıştı.

Gazete Habertürk'ten Nalan Koçak'ın haberine göre Mahmudi ve Huret ilk kez, kamp koşullarının protesto edildiği bir eylemde tanıştı. Muhtar, eylem sırasında Beatrice’e çay ikram etti ve her şey orada başladı. Beatrice, “Eylemcileri o halde görünce ağladım, şoke oldum, dağıldım. Muhtar’ın çok etkileyici bakışları vardı, ilk görüşte aşık oldum diyebilirim. Muhtar, daha sonra İspanya’ya kaçtı. O zaman adını bile bilmiyordum. Birkaç gün sonra bir telefon aldım, kampa gelen iki mülteciye yardım etmem istendi. Gittiğimde karşımda Muhtar’ı buldum. Sanki kader bizi bir araya getirmişti” şeklinde konuştu.

SEVGİLİSİNİ İNGİLTERE'YE KAÇIRDI

Beatrice ve Muhtar büyük bir aşk yaşamaya başladı. Beatrice gözünü o kadar karartmıştı ki, geçen yıl Muhtar’ı balıkçı kılığına soktu ve bir botla İngiltere’ye kaçmasına yardımcı oldu. Beatrice Huret, Muhtar Mahmudi'yi İngiltere'ye kaçırmasının ardından gözaltına alındı, yargı süreci devam ediyor. Muhtar ise şimdi İngiltere’de, siyasi sığınma hakkı aldı. Her 15 günde bir tekneyle İngiltere’ye giden ve Muhtar’la görüşen Beatrice, “Aşkımız her geçen gün güçleniyor, ilişkimizin birinci yılını kutluyoruz” dedi. Muhtar ise pasaportunu alacağı günü bekliyor, böylece o da Beatrice’i görmek için Fransa’ya gidebilecek. Beatrice ise sevdiği adamı beklerken yaşadıklarını anlatan, “Calais, Benim Aşkım” isimli bir kitap çıkardı.